Święta Hildegarda z Bingen była jedną z pierwszych kobiet
zajmujących się leczeniem chorych. Sposoby leczenia przez nią stosowane są
bardzo oryginalne, ale co najważniejsze – skuteczne.
Wypróbowałem jej receptę na wino wzmacniające i leczące
chore serce. Początkowo byłem sceptycznie nastawiony, ale rzeczywistość
przerosła oczekiwania. Składniki wchodzące w skład tego wina są ogólnie
dostępne i wszystkie mają lecznicze właściwości, ale dopiero po ich połączeniu
otrzymujemy rewelacyjnie wzmacniającą miksturę.
Oczywiście, stosując to wino nie zapominamy o przyjmowaniu
leków zaleconych przez lekarza.
Przygotowanie:
Składniki:
·
1
l wina gronowego
·
15
łodyg natki pietruszki
·
2
łyżki octu jabłkowego
·
100g
miodu
Pietruszkę
pokroić, dodać do wina, dodać ocet winny. Zagotować i gotować na małym gazie
przez 5 minut. Następnie dodać miód i ponownie gotować przez 3 minuty.
Przecedzić i wlać do butelek.
Tak
przygotowane wino nie zawiera alkoholu, który wyparowuje w czasie gotowania. Pijemy
je systematycznie trzy razy dziennie po niewielkim kieliszku, w razie potrzeby
możemy przyjmować to wino nawet kilka razy dziennie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz